PASTÍS DE GARROFA

Home / POSTRES / PASTÍS DE GARROFA

Un grup de professionals de El Vendrell ens ha ensenyat a elaborar un postre excel·lent de la tardor, a base del fruit d’un arbre de secà molt present a les nostres contrades, la garrofa, que sorprèn pel seu sabor. Té el mateix aspecte que un pastís de xocolata. Per cert, la farina de garrofa té una textura molt fina semblant a la del cacau.

INGREDIENTS:
200 gr. de mantega
200 gr. de sucre integral (moreno)
50 gr. de farina de garrofa
100 gr. de farina de blat
4 ous
150 gr. de nous trossejades
1 cullerada de llevat
PREPARACIÓ:
Amb un recipient una mica fondo, barregem el sucre i la mantega, fins que formin una sola massa. Seguidament hi afegim els rovells d’ou i continuem remanant.
A continuació es tamisen les dues farines amb les dues culladades de llevat, tot treballant força la pasta. Afegim les nous a trossos (en podem guardar unes quantes per a guarnir-lo un cop està cuit).
Per últim hi mesclem les clares d’ou que haurem muntat prèviament a punt de neu forta.
Aquí teniu alguns dels consells per a muntar les clares.
En acabar, es barreja les clares muntades amb la massa tenint molta cura per tal de no trencar l’estructura d’aquelles. Finalment, ho aboquem tot en un motlle que haurem untat amb mantega i ho coem al forn a una temperatura de 180º durant 25 minuts.
Què us sembla!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.