LA CUINA DE LA TARDOR

Home / INFORMACIÓ / LA CUINA DE LA TARDOR
L’estiu ens ha deixat i obrim les portes a una nova estació, LA TARDOR.

L’arribada dels primers freds, els nous productes de la temporada com carbassa, castanyes, moniatos, albergínies, pebrots, bolets, rovellons, garrofes, ametlles, avellanes, raïm… , la presència de les carns de caça i els cargols de terra, amb la diferent varietat de peixos, sobretot el peix blau que és espectacular en aquesta època de l’any … genera una cuina molt més complexa, elaborada i rica en sabors, olors i colors.

Però el producte de tardor per excel·lència és el bolet, element molt viu en la nostra gastronomia catalana, presents en la cuina de pagès: rovellons, rossinyols, llenegues, ceps, camagrocs, siurenys, pinetells, i molts d’altres que omplen de gust i perfum els plats i acompanyen diverses salses, amanides i guisats.

Tot es pot cuinar amb aquesta preuada menja que la natura ens regala, aquests exquisits fruïts de la terra presentats amb diferents formats;la vedella amb bolets, l’arròs caldós amb conill i bolets, truita amb camagrocs, amanida tèbia de ceps, remenat de bolets …

A la taula apareixen les sopes calentetes com l’escudella i carns d’olla, la bullabessa, la sopa de peix, de carbassa…; els plats que tenen com a protagonistes les carns de caça com la llebre, la perdiu i el conill; també i trobem el porc o l’ànec.

I per acabar, els postres de la tardor elaborats amb aquests productes màgics de la mediterrània (ametlles, pomes, avellanes, garrofes, carbassa…) que donen com a resultat els típics panellets, pastissos diversos, compotes …

Els que ens estimem la cuina tenim la responsabilitat de transmetre aquest patrimoni cultural i gastronòmic que és el de la cuina tradicional i mediterrània. Així doncs, de feina no ens en falta.

Aquí teniu un recull de plats publicats en aquest bloc i que són propis de la tardor:
Que vagi de gust i alerta amb els refredats de la tardor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.