LASANYA D’ESPINACS

Home / PRIMER PLAT / LASANYA D’ESPINACS

Quatre són els passos per a la seva realització:
1.- Preparar els espinacs.
2.- Preparar la pasta de lasanya
3.- Preparar la beixamel
4.- Preparació
INGREDIENTS:
1 Kg d’espinacs congelats
100 grs pinyons
200 grs. bacon tallat a quadradets
3 o 4 grans d’all
Oli i sal
1 paquet de pasta de lassanya
PREPARACIÓ:
Els espinacs congelats es posen en una paella sense res i es van descongelant amb foc lent. Quan estiguin descongelats s’afegeix un raig d’oli i els alls talladets a trossets i que es vagin sofregint amb el bacon. Despés es tiren els pinyons i s’afegeix la sal al gust. Dóna molt de gust i consistència la barreja d’una mica de beixamel a aquesta massa.
Per a preparar la pasta de lasanya, s’agafa una olla d’aigua amb sal i tres cullarades d’oli. quan comença a bulli se li afegeix la pasta d’una amb una per tal que no s’enganxi i es remena una mica. Quan ja estigui al dente, s’apaga el foc i es posa aigua freda i després s’escorre.
A part es prepara la beixamel

Per a la beixamel

1 l. de llet
Crema de llet
80 g. de farina
1 Mantega
Nou moscada al gust
Sal
Preparació
Del litre de llet en separes un got i desfàs la farina amb l’ajuda d’una cullera (o bé del túrmix), la resta de llet amb la crema de llet, la poses al foc conjuntament amb la mantega, la sal i la nou moscada.
Quan vegis que comença a bullir hi tires la farina desfeta i vas remenant fins que torni a bullir, poses el foc lent i ho deixes uns 10 minuts tot remenant de tant en tant.
Quan tot estigui a punt, s’agafa una safata que pugui anar al forn i s’una de mantega. Es col·loca una capa de la pasta de lasanya, damunt el preparat d’espinacs, barrejat amb una mica de beixamel, una altra de pasta… i així successivament fins que acabem els ingredients.
Acabem amb una capa de lassanya i damunt li afegim la beixamel, el formatge i la mantega.
Prèviament, tindrem el forn precalentat a 180º. Posarem la safata el forn fins que es vagi gratinant.
Com es pot veure queda molt esponjós.
Què us ha semblat???

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.