ARROSSEJAT DE CALAFELL

Home / SEGON PLAT: PEIX / ARROSSEJAT DE CALAFELL

Una calafellenca i bona amiga, la Goretti, m’ha passat aquesta recepta

INGREDIENTS
1 kg de patates
250 gr d’arròs o fideus (del núm.2)
1 kg de rap
1 kg de peix de roca (escórpora, rata…)
1ceba
1 o 2 nyores
1 cap d’alls
1 llesca de pa
Oli d’oliva

Temps d’elaboració: 1 hora

PREPARACIÓ:
1. Farem un fumet amb el peix de roca, podem afegir-hi alguna verdura com:nap, pastenaga,… Un cop bullit es cola i es guarda.
2. En una cassola es fa un sofregit amb la ceba, tallada menuda, la meitat dels alls i les nyores. Quan tot estigui ja a punt i afegirem la llesca de pa. Quan el pa estigui fregit, ho posarem tot en un morter (o batedora) i ho picarem sense que quedi massa fi. Podem afegir-hi una mica de fumet per treballar-ho millor.
3. Tornem a posar la cassola al foc i hi posem la picada, però no tota, en reservarem una mica pels fideus o l’arròs. Afegim les patates tallades cantelludes, ho cobrim amb el fumet i les deixem coure. Quan faltin uns 5 minuts per acabar la cocció afagirem el rap.
4. Retirarem la cassola del foc, farem un all i oli negat i li tirarem per sobre. Per fer l’all i oli podem posar al morter una mica de fumet. Ja podem servir el primer plat: El rap amb les patates.
5. En una altra cassola o paella escalfarem oli d’oliva amb dos o tres grans d’all i hi tirarem l’arròs o els fideus (segons el què ens agradi més) i els anirem daurant a foc lent fins que quedin rossos, (d’aquí bé la paraula arrossejat) . Quan tinguin un bon color hi afegirem la picada que hem reservat abans i el fumet de peix, els deixarem coure fins que quedin secs i al dente. (L’arròs necessita 20 minuts, els fideus amb 10 o 12 minuts n’hi ha prou).
Ja podem servir el segon plat: Fideus o arròs arrossejats.
QUE VAGI DE GUST!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.