MONOGRÀFIC D’ARROSSOS. RISSOTTO AMB FOIE I TRUFA

Home / PRIMER PLAT / MONOGRÀFIC D’ARROSSOS. RISSOTTO AMB FOIE I TRUFA

RISSOTTO AMB FOIE I TRUFA

Ingredients:

400 g d’arròs Arborio o Camaralli
250 g de foie fresc
1 ceba gran
200 g de xampinyons
200 c.c. de vi blanc sec
1.200 c.c. de brou
100 c.c. de nata líquida
100 g de foie micuit
Trufa
Oli,
sal,
pebre

PREPARACIÓ
Picar la ceba petita i posar-la a bullir amb molt poca aigua uns 5 minuts per treure-li acidesa. Escórrer-la bé i rehogar-la en una cassola gran amb una mica d’oli. Quan sigui transparent, afegir els xampinyons nets i trossejats, remenar-ho i posar el vi.
Deixar evaporar.
Afegir l’arròs, barrejar-lo bé i incorporar el foie fresc trossejat. Salpimentar.Mullar amb brou calent i deixar que comenci a bullir a foc fort. Baixar el foc i afegir cullerots de brou a mesura que l’arròs el vagi absorbint.
A diferència d’altres arrossos, al rissotto se li afegeix el líquid a mesura que l’absorbeix i es va removent constantment. Cal calcular tres vegades el volum de líquid per un d’arròs.Quan estigui en el seu punt, retirar-lo del foc i afegir la nata líquida i una mica de suc de trufa. Barrejar bé, amb compte de no trencar el gra.
Deixar reposar 4 minuts i empolvorar-lo amb trufa ratllada i encenalls de foie micuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.