MADALENES

Home / POSTRES / MADALENES

Ingredients:
250 gr de farina
250 gr de sucre
75 cc d’oli de girasol o mantega)
125 cc de nata
1 sobre de llevadura royal
3 ous
Una llimona ratllada.
El forn ha d’estar a 180 º

Es barregen els ous, sucre, pell llimona, nata i l’oli o la mantega. S’afegeix la farina amb la llevadura i es deixa reposar la massa uns 20 minuts a la nevera (el secret perquè pugin). Forn ben calent, de baix i uns 20-25 minuts.
Aquesta està dedicada a la SANDRA perquè faci forces madalenes pels SERGISSSSSSSss.

Que vagi de gust!!!!!
MADALENES DE TARONJA AMB LA THERMOMIX

Ingredients per a unes 18 magdalenes grans:

Mitja taronja
4 ous
175 gr de sucre
175 gr d’oli de girasol
200 gr de farina (si pot ser de pastisseria)
1 sobre de llevat Royal
Sal
Sucre per tirar per sobre

Preparació:
Es posa en el vas de la Thermomix la mitja taronja (amb pela i tot) tallada a daus, els 4 ous i el sucre. Es programa 3 minuts a 37º i velocitat 5. Quan acaba, es torna a programar 3 minuts més a velocitat 5 (tots els ingredients han de quedar ben triturats i barrejats fent una pasta molt líquida i homogènia).
S’afegeix l’oli i es mescla a velocitat 5 durant 15 o 20 segons. S’hi afageix la farina, el llevat i un pessic de sal i es torna a barrejar durant uns 10 segons a velocitat 6. Amb això ja ens ha de quedar la pasta de les magdalenes ben espessa i homogènia.
Posem la pasta en els motllos de magdalenes que tinguem omplerts fins a les tres quartes parts (les magdalenes pugen i si els omplim del tot llavors es vessa). Deixem reposar els motlles plens a la nevera durant una mitja hora. Mentrestant, pre-escalfem el forn a 250º (que vagi de la part de sota, així ens assegurem que les magdalenes pugen). Traiem les magdalenes de la nevera, els hi tirem una mica de sucre per sobre i les posem al forn durant uns 15 minuts. Quan veiem que ja han pujat, podem posar l’aire del forn (si en tenim) i així es fan rosses de sobre. Les punxem amb un ganivet per veure si estan fetes i si surt sec, ja les podem treure.

OBSERVACIONS:
Si no les volem fer de taronja les podem farcir de xocolata, de crema…. segons els vostres gustos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.