CUINA DE SUPERVIVÈNCIA

Home / UNA MICA DE TOT / CUINA DE SUPERVIVÈNCIA

Quan volem fer una mica de neteja de la nevera o del rebost o dels armaris de la cuina i comencem a trobar un tros de salsitxa, una carxofa, un esbergínia, uns iogurts a punt de caducar…. i no sabem que fer, sobretot, no llenceu res, doncs avui us explicaré com aprofitar tot el que ens sobre i del no-res farem un primer plat, un segon i un postre. SOM-HI!!!!

Què hem trobat per la nevera i el rebost?

Doncs, un tros de salsitxa (butifarra crua), dos o tres talls de bacon, quatre o cinc dàtils, unes quantes torradetes, un pot de fesols, una mica de llet, dos o tres iogurts, una mica de melmelada, ametlles torrades, una carxofa, una esber´gínia, un o dos plàtans, un llauna de tonyina, dues patates, quatre o cinc tamàquets madurs, sucre…..

Posem-nos en marxa!!!

1.- Agafem la esbergínia i la tallem amb tres o quatre trossos, dos o tres dits d’ample, la salem, l’untem d’oli i la posem al forn. 15 minuts a 180 º. Per aprofitar el forn, posem els dos o tres talls de bacon, pero menys temps, 8 0 9 minuts. És important que quan el bacon surti del forn li traiem amb un paper de cuina l’oli, així quedarà més cruixet.

2.- Caramelitzem els tomàquets:Tallem els tomàquets a trossets i traiem la part de dalt. Els posem en una paella que prèviament hi haurem posat sucre. Remanem i deiexem que es vagin fent i que vagint treien l’aigua.

3.- Pelem uns quant granets d’alls i els afegim a la salsixta. Prepararem una massa que pot ser una bola o donar-li la forma d’hamburguesa. La deixem reposar una estona i després la passem per la paella amb una mica d’oli. Volta, volta, que quedi marcada. Tot seguit la posem el fron perquè s’acabi de coure. Els millors cuiners anomenen aquest preparat filet de mignon.

4.- Agafem la carxofa i la tallem a tires allargades. Posem una mica de llimona perquè no enfosqueixi i la fregim.

5.- Amb els cigrons de pot, els traiem l’aigua i els netegem, hi afegim una mica de let, que quedin coberts i amb el braç de cuina ho triturem tot. Es pot afegir qualsevol espècie que tinguis per casa, orenga, nou moscada, espècies marroquines.. Aqust preparat s’anomena “Humus“. Ha de tenir la textura del puré.

6.- Posem les dues patates amb pela, a l’aigua, que vagin bullint. Quan estiguin bullides es pelen i es trituren amb el braç amb una mica de llet, sal i pebre. Ha de tenir la textura de puré.

7.- Tallem el plàtan a rodanxes i el fregim amb mantega. Hem de tenir cura que la mantega no es cremi.

8.- Agafem els dos iogurts, els posem en un plat i els remanem.

9.- Triturem les ametlles torrades, però no massa.

Tot això ho podem fer a l’hora. Mentres tenim una cosa al foc, al forn en podem posar una altra i anar fent. Quan tot estigui a punt ens posarem a emplanar.

PRIMER PLAT: Humus de cigrons*

Posem al fons del plat el humus de cigrons, a sobre hi posem una mica de tonyina de llauna, afegim els dàtils i per finalitzar el sèsam (si és que en teniu). Rodagem el plat amb les torradetes. Acabem posant un raig d’oli d’oliva, una mica de pebre i sal Maldon.

* Puré de cigrons que se sol condimentar amb llimona, tahina, alls, oli d’oliva i julivert, típic del Pròxim Orient. Altres maneres de preparar l’humus ho podeu trobar a: http://www.xtec.cat/~exirgu/receptes/primplat/ptimplat.htm#humus


SEGON PLAT: Timbal de filet de mignon guarnit amb….. tot allò qur trobem per la cuina.

En un costat del plat posem una llàgrima de puré de patata. La esbergínia la posem al mig i a sobre hi anem afegint; seguint aquest ordre, el tomàquet confitat, el filet mignon, el bacon, les tires de carxofes. Ho empolsem amb una mica d’ametlla triturada.
Què us sembla quina presència que té!!!!!! Un timbal ben decorat.


POSTRES: Varietats de iogurts
En una copa de Martini o les de cava d’abans hi posem la salsa de iogurt i una capa de plàtan. Ho empolsem amb l’ametlla picada.

Un altra varietat pot ser, posar en el fons una mica de melmelada, a sobre hi posem e iogurt diferenciant bé la capa i acabem amb uns dàtils i un polsim d’ametlles….

Observacions: Quan ens posem a probar el plat és necessari que barregem tots els gustos, agafant la cullera o la forquilla de dalt a baix. Així contrastarem gustos, sabors, textures…

A que la cuina d’avui està a l’abast de qualsevol butxaca.

Que vagi de gust.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.